Abuzul persoanelor LBTQI
Abuzul nu ține cont de orientare sexuală. De multe ori se ia de mână cu discriminarea și își alege ca țintă persoanele din comunitățile vulnerabile.
🏳️🌈 Comunitatea LGBTQI e comunitatea formată din persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale, queer sau intersexuale. Dacă nu știi exact ce înseamnă vreunul dintre cuvintele astea, nu înseamnă că nu ești tu suficient de woke pentru anul 2020, ci că societatea în care trăim e adormită bine la capitolul ăsta.
Poate îți aduci aminte de Referendumul pentru familie din 2018 care, sub denumirea asta pufoasă, ascundea straturi de ură față de comunitatea LGBTQI. Că referendumul nu a trecut a părut atunci o victorie, dar simpla lui organizare a fost un abuz public. Un fel de a spune: hei, nu îi înțelegem pe oamenii ăștia! cum ar fi să încercăm să-i cunoaștem? neeeah, hai mai bine să le călcăm pe niște drepturi!
Abuzurile față de persoanele LGBTQI se hrănesc fix din genul ăsta de prejudecăți și iau tot felul de forme:
- Să presupui că toate persoanele din comunitate arată, se comportă, vorbesc într-un anumit fel despre care ți-a zis biserica, colegul de bancă, bunica sau vreun film indie
- Să scoți pe cineva cu forța „out of the closet” aka să îi dezvălui orientarea sexuală fără acordul său
- Să pui o orientare sexuală pe seama unei boli psihice și să vii cu exemple din „studii și surse sigure”
- Să refuzi să interacționezi cu cineva din cauza orientării sale sexuale, de frică că „o să iei și tu”
- Să ironizezi, să faci glume sau să ameninți cu „flăcările iadului”
Și ceva SUPER IMPORTANT (în caz că majusculele nu au spus asta deja): nu trebuie să faci parte din comunitate ca să susții și să validezi experiențele persoanelor LGBTQI. Ai auzit de PRIDE? Știi dacă se ține la tine în oraș? Te-ai gândit vreodată să mergi? Niște întrebări de la care ai putea începe să îți explorezi valorile și să-ți deschizi mintea către această parte a realității.