![](https://inarelationship.ro/wp-content/uploads/2023/10/In-a-relationship_FINAL_WIP_Youtube-banner.png)
Am lansat podcastul IN A RELATIONSHIP WITH #ARTS
Toamna aceasta, In a Relationship mută discuțiile despre emoții și relații în lumea artelor. Proiectul derulat de Fundația Friends For Friends din București lansează pe 25 octombrie primul episod al podcastului IN A RELATIONSHIP WITH #ARTS, un podcast despre artă, emoții și relații, construit împreună cu tinerii din România.
Din dorința de a crea un spațiu de discuție cu adevărat relevant pentru Generația Z, In a Relationship a invitat la povești tineri pasionați de artă și artiști din șapte domenii artistice diferite.
#FOTOGRAFIE #DANS #LITERATURĂ #FILM #TEATRU #ARTE GRAFICE #MUZICĂ
Întâlnirile au avut loc într-un cadru deschis și relaxat, ca o discuție în bucătărie. Dialogul a fost moderat de psih. Silvia Ciubotaru, coordonatoarea proiectului și creatoarea atelierelor cu care In a Relationship a călătorit în ultimii 6 ani în întreaga țară, popularizând psihoeducația în rândul tinerilor și crescând organic rețeaua neoficială de educație împotriva abuzurilor.
Seria de 7 episoade a podcastului IN A RELATIONSHIP WITH #ARTS este un spațiu de întâlnire cu emoțiile, valorile și mentalitatea prezentului, așa cum sunt ele văzute de unii dintre cei mai iubiți artiști autohtoni, dar și de reprezentanți ai Generației Z din toată țara.
Discuțiile au însemnat o căutare de modele sănătoase și echilibrate, dar și o apropiere dintre tinerii care consumă și se inspiră din artă și artiștii și artistele care trec prin procesul creativ.
Seria debutează pe 25 octombrie cu episodul despre #FOTOGRAFIE, avându-i ca invitați pe fotograful Adrian Bulboacă și studenta Teodora Modan.
Teme de discuție și date de lansare:
- Ep 1 #FOTOGRAFIE cu Adrian Bulboacă și Teodora Modan – 25 Oct – Rolul fotografiei, relația cu mentorii, voluntariatul & apartenența la comunități diverse.
- Ep 2 #DANS cu Andrea Gavriliu și Ana Ioana Călinescu – 26 Oct – Relația cu propriul corp, dansul ca formă de terapie, expunerea publică și teama de judecată.
- Ep 3 #LITERATURĂ cu Laura Ionescu și Ioana Stănișor – 27 Oct – Scrisul ca instrument al creativității, autoreglarea emoțională prin scris, nevoia de modele feminine în literatură.
- Ep 4 #FILM cu Vlad Brumaru și Miruna Diaconu – 28 Oct – Relația oamenilor cu ecranele, diferențele dintre filmul comercial și filmul de artă, utilizarea filmelor ca instrumente educaționale.
- Ep 5 #TEATRU Adrian Nicolae și Mara Surugiu – 29 Oct – Rolul de actor & spectator de teatru, dezvoltarea personală prin teatru, parcursul educațional teoretic vs. vocațional al tinerilor.
- Ep 6 #ARTE GRAFICE Nicu Mihai și Helga Czégényi – 30 Oct – Desenul ca talent și ca aptitudine care se poate antrena, explorarea individuală prin desen – o artă solitară, echilibrul între muncă și viață personală în profesiile creative.
- Ep 7 #MUZICĂ Andrei Cojocaru/ COJO și Șerban Suciu – 31 Oct – Producția muzicală în era tehnologiei, mesajele transmise prin muzică și impactul lor asupra publicului, conexiunea cu alți oameni prin intermediul muzicii.
Mai multe informații despre podcast și episoade pe pagina oficială a proiectului și pe conturile de Youtube și Spotify.
*****
De 8 ani, In a relationship contribuie activ la educația tinerilor din România cu privire la sănătatea relațională și prevenția abuzurilor, prin ateliere, conferințe, întâlniri cu sens online și offline – și un întreg site plin de resurse, răspunsuri și informații. In a Relationship este un proiect dezvoltat de Fundația Friends For Friends din București.
Podcastul In a relationship with #ARTS este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.