Se merită să falsific semnătura părinților mei și să mă vaccinez pe ascuns?

Întrebare:

„Bună, am văzut campania voastră și mi se pare una foarte bună. Voiam să vă întreb, credeți că se merită să falsific semnătura părinților mei și să mă vaccinez pe ascuns?”

adolescent anonim

Salut, adolescent rebel!

Da, folosesc din prima acest clișeu cu rebeliunea, deși s-ar putea să te supere un pic, dar vreau să-ți atrag atenția 🙂 Din păcate, a falsifica semnătura părinților e interzis prin lege și se pot întâmpla lucruri neplăcute pentru tine dacă încerci să faci asta și apoi ești descoperit. 

Vremuri disperate, măsuri disperate

Pe de altă parte, îți înțeleg nevoia de a găsi totuși o soluție, fie ea și ilegală. Pare că a-ți convinge părinții să fie de acord cu vaccinarea nu intră în variantele pe care simți tu că le ai la dispoziție. Dar oare chiar așa să fie?

Dacă îi dai o șansă reală ghidului cu 10 pași pentru o discuție mai sănătoasă despre vaccinare, s-ar putea să descoperi că există metode pe care nu le-ai încercat și care chiar funcționează.

Dar hai să ducem fantezia mai departe

Nu vom recomanda nimănui să falsifice o semnătură, dar hai să încercăm să mergem pe firul acesta și să ne imaginăm că reușești să te vaccinezi pe ascuns. Ca infractorii, nu? Aproape că sună amuzant, dacă nu ar fi așa de trist. Care ar fi posibilele urmări și efecte ale acestei decizii? Sunt ele soluții sau complicații ale problemei inițiale? 

Din punct de vedere al relației tale cu părinții, dacă ei te-ar prinde cu falsul, un astfel de gest ar fi probabil perceput ca o sfidare, o trădare sau un semnal de alarmă că te scapă de sub control.

Eticheta de adolescent rebel ți-ar fi lipită pe frunte multă vreme și asta ți-ar afecta șansele la o relație OK cu ei pe termen nedefinit. Încrederea dintre tine și ei ar scădea considerabil, în timp ce ar crește șansele ca orice conversație să devină o mică luptă pentru putere.

E o perspectivă cam gloomy și probabil că resursele tale emoționale și materiale ar fi puse în pericol (afecțiune, încurajări, atenție, libertate, bani etc.), ai avea mereu de gestionat conflicte cu ei sau v-ați distanța din ce în ce mai mult unii de ceilalți, ca să le evitați.

Balanța de riscuri și beneficii

Ești sigur că beneficiile depășesc aceste riscuri? Probabil că, dacă reușești să te vaccinezi pe ascuns, vei putea merge în diverse localuri sau la diverse evenimente, în funcție de reglementările momentului. Cu siguranță vei fi mai protejat de formele grave ale bolii în cazul în care te infectezi. Dar este periclitarea relației cu părinții tăi un cost pe care ți l-ai permite cu adevărat? 

Probabil că nu merită efortul, ca să-ți răspund la întrebare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi și să renunți la a-i convinge pe părinții tăi să te susțină. Ba chiar poți să o faci într-un mod mai matur și mai responsabil. Eu sper să vă înțelegeți cât mai curând și să ajungeți să glumiți despre fantezia ta cu falsificarea semnăturii 🙂